Programma Bibliotheek AanZet

1

Bibliotheek Dordrecht 125 jaar

Bibliotheek Dordrecht is de oudste Openbare Bibliotheek van Nederland! Op 1 mei 1899 opende zij haar deuren in de Wilhelminastraat. Heel lang was ze gevestigd in de Boterbeurs op de Wijnstraat. Nu zit ze in het 500 jaar oude monument de Gulden Os op de Groenmarkt. De Bibliotheek is open tijdens de boekenmarkt. 

Literaire wandeling 125 jaar 

Speciaal voor het lustrum is een literaire wandeling opgezet over de Boekenmarkt. Deze wandeling van 1 kilometer kunt u in uw eigen tempo lopen. Daarnaast is er ook een uitgebreide route van een uur die ruimer door het centrum gaat.

The old bookshop

In de bibliotheek zit vandaag een een oud boekwinkeltje. En voor de bezoekers gaat die winkel leven. Ontmoet allerlei boekpersonages in levenden lijve. Onderga deze unieke ervaring.

Podium Groenmarkt

Voor de bibliotheek staat een podium. Kijk voor de muziekactiviteit bij muziek en meerBij slecht weer zijn deze activiteiten binnen in de Blauwe kamer.

Verkoop Boeken

Terug van weggeweest. De bibliotheek verkoopt weer afgeschreven boeken. Ideaal, zo vlak voor de vakantie!

En uiteraard kun je in de bibliotheek ook boeken lenen, lezen, gebruik maken van computers, Wi-Fi en toilet. De bibliotheek is ook een handig meetingpoint, een plek om af te spreken. Of om een spel te spelen (Dammen, Schaken, Dungeons & Dragons). Of gewoon om even uit te rusten met een krant of tijdschrift in leescafé Americain.

Boekengarderobe

Meer boeken gekocht dan je kunt tillen? Stal ze gratis in de boekengarderobe van de bibliotheek en kom ze later weer ophalen!

Bibliotheek AanZet

Stadsbibliotheek, Groenmarkt 153
De bibliotheek is tijdens de Boekenmarkt open van 12.00-17.00 uur

Meer informatie: www.debibliotheekaanzet.nl

Facebookpagina Dordtse Boekenmarkt
Instagram Dordtse Boekenmarkt
kunstrondje dordt
gemeentedordrdrecht
google analytics