Programma De Bibliotheek AanZet (3)

Stadsbibliotheek, Groenmarkt 153

De activiteiten zijn genummerd. U vindt ze met behulp van de plattegrond.

Feestelijk programma bij AanZet

De Bibliotheek AanZet pakt uit met een gevarieerd programma, zowel in als voor de bibliotheek. Ontmoet elkaar in een geheel vernieuwde en verbouwde bibliotheek.

In de Bibliotheek: boekengarderobe

Meer boeken gekocht dan u kunt tillen? Stal ze gratis in de boekengarderobe van de bibliotheek. En u krijgt ook nog een hippe tas cadeau voor de volgende aankopen!

Aftrap zomerprogramma bibliotheek

Tijdens de zomervakantie zijn er allerlei kinderactiviteiten in de bibliotheek, zoals programmeren, wetenschap en spelen met taal. Vandaag op de kindermarkt alvast een voorproefje. Met als speciale gasten de schrijver en tekenaar van de boekenserie Loesje en Lientje.

Meet & Greet met Bloggers en Vloggers

De bibliotheek is dit jaar gastheer voor allerlei Vloggers en Bloggers. 

Vloggen over de Boekenmarkt? Bloggen over een aanwezige schrijver? Kijk in de bibliotheek hoe deze influencers hun pagina’s vullen. U kunt met ze in gesprek en eventueel wat tips & trucks op doen.

Op de Debutanten Wijnwagen

De wijnwagen met de drie genomineerden voor de ANV Debutantenprijs stopt om 13.30 uur bij de bibliotheek. Hier lezen Persis Bekkering, Mirthe van Doornik en Marieke Lucas Rijneveld voor uit eigen werk. Muzikale begeleiding Lucas Florent en Hieronymus.

We zijn ook open...

En uiteraard kunt u in de bibliotheek ook lenen, lezen, gebruik maken van computers, Wi-Fi en toilet. De bibliotheek is ook een handig meeting-point, een plek om af te spreken voor u de markt op gaat. Of gewoon om even uitrusten met een kop koffie en een tijdschrift in leescafé Americain.

Meer informatie: www.debibliotheekaanzet.nl

 

Kinderactiviteiten (3) op de Groenmarkt

Een giraf in de stad. Een giraf? Ja, wel twee zelfs! Van Teatro Pavana.

Wat komen zij doen?

Ze komen voor het feestje van Kinderboekwinkel De Giraf want deze bestaat 25 jaar. Dat wordt tijdens deze Dordtse Boekenmarkt gevierd met de feestelijke presentatie van het boek ‘Een Giraf in de stad’. Aan dit boek hebben meer dan 40 schrijvers en illustratoren meegewerkt, waaronder Toon Tellegen, Karel Eykman, Jet Boeke, Jacques Vriens, Annemarie van Haeringen, Sylvia Weve, Bette Westera en vele anderen. 

Rond 15.00 uur wordt het eerste exemplaar op spectaculaire wijze overhandigd aan Wethouder Burggraaf.

Iedereen is hierbij van harte welkom in Kinderboekwinkel De Giraf.

Feest! 25 jaar Kinderboekwinkel De Giraf

GIRAFFENBORD

Tussen 13.30 en 16.30 uur kunnen kinderen op de Groenmarkt als giraf meedoen aan een levend Giraffenbord. Een spel gebaseerd op het aloude Ganzenbord; dat betekent dobbelsteen gooien, opdrachten uitvoeren en hopen dat je de finish haalt en niet door de leeuw wordt beetgenomen.

ALLE GEKHEID OP EEN STOKJE

13.30, 14.30 en 15.30 uur

25 jaar lang Kinderboekwinkel de Giraf. Een reden voor een feestje. Ruim 40 illustratoren en schrijvers hebben teksten gemaakt voor en over de giraf. Zulke inspirerende teksten dat theater “Gekheid op een Stokkie.” er een voorstelling bij bedacht heeft. Je kunt zelf meespelen met dit Kindertheater. Wat het precies is? Dat kun je zélf komen ontdekken. Wat zeker is, is dat het sprankelt. Het is iets met een giraf. Iets met omhoog kijken. Of op zijn kop. Ach alle gekheid op een stokkie, doe maar gewoon lekker mee.

SILENT SWING

Stadhuisplein tussen 13.00 en 16.30 uur

Als je alles bekeken en gehoord hebt bij de Giraf loop dan nog even door want het feest is nog niet klaar. Bij het Stadhuisplein staat een reusachtige schommel. Niet zomaar een schommel. Een schommel met geluid. Wil je met je voeten de wolken raken en nóg verder omhoog kijken? Ook dat kan op de Boekenmarkt. Jong en oud, groot en klein mogen op de schommel klimmen. Wat je hoort? Ook dat mag je zelf komen ontdekken.

Wijnproeverij Chateau te Merwe

Het zal u niet ontgaan zijn, het thema van deze 24e Dordtse Boekenmarkt is: ‘Dordrecht, boek & wijn, zinnenprikkelend’. En hoe kan dat beter vorm gegeven worden dan met een wijnproeverij in de tuin van het Dordrechts Museum. Vanaf 13.00 uur kunt u bij een zestal Dordtse wijnkopers en de Dordtse wijnboerderij ‘de Bilderhof’ uw kennis van wijn testen of gewoon wijnen leren onderscheiden en ( meer) waarderen. Bij de ingang koopt u de benodigde penningen en daarna is het proeven en spuwen. Vooral niet doorslikken want anders haalt u de avond niet!

De bekende wijnschrijver Nicolaas Klei zal verhalen hoe hij op een avond dertig flessen kan proeven zonder dronken te worden en de beste chef-kok van Dordrecht, Cees Timmerman van Restaurant Delicees, zal wijn en spijs bij elkaar brengen. En dat alles omlijst met muziek van het ‘Holberg Kwartet’.

Facebookpagina Dordtse Boekenmarkt
kunstrondje dordt
gemeentedordrdrecht
voorstraat noord