GROENMARKT (1)

13.30, 14.30 & 15.30 uur

Trombotubatoet

Het podium voor de bibliotheek is uitermate geschikt voor een wereldberoemde dirigent Dombidoo die ook nog kan zingen. Hij is een groot liefhebber van klassieke muziek. Het liefst zou hij iedere dag, zijn 80 koppig orkest in zijn balzaal laten spelen en er dan zelf uit volle borst bovenuit zingen, maar helaas is dat onmogelijk. Voordat alle instrumenten netjes en gestemd op hun plek staan is de halve dag al voorbij. Er moet toch een manier zijn om dat sneller te doen!?

Hij heeft er iets op gevonden; een machine – de trombotubatoet – die klassieke muziek maakt. Samen met zijn lieftallige assistente Ladilaa, zijn linker- en rechterhand, heeft hij er uren, weken, maanden aan gewerkt en nu is zijn klassieke muziekmachine een feit! Jongens en meisjes, dames en heren, kom dat zien en horen! (bij slecht weer binnen, in de Bieb).

 

STATENPLEIN (2)

13.15, 14.15 & 15.15 uur

Mozaïek Kwartet

Een klarinet, een contrabas, een trombone en een hoorn vormen het Mozaïek Kwartet. Voor deze zeer ongebruikelijke combinatie van instrumenten is geen muziek geschreven. Geen punt dachten deze jonge top musici; dan schrijven en bewerken we toch zelf wat we mooi vinden. Dit hebben ze gedaan en het resultaat mag er zijn!

Klarinettiste Annemiek de Bruin, contrabassiste Rebecca Fransen, trombonist Lennart de Winter en hoornist Felix Pijnenborg, allen (ex) Jong Nederlands Blazersensembleleden, hebben nog meer overeenkomsten; ze zijn jong, enthousiast en bovenal buitengewoon muzikaal. Ze brengen een programma van “light” klassiek tot pop!

 

MUSEUMTUIN (3)

13.00, 14.00 & 15.00 uur

VIJF!

Vijf bevlogen vrouwen, vijf unieke instrumenten, vijf muzikale harten: dat is VIJF! Een ensemble met een bijzondere samenstelling van fluit, viool, hobo, fagot en harp. Een bezetting die uitdagend is en een breed scala aan mogelijkheden biedt. VIJF! is, kortom, een ensemble met een afwisselend, verrassend en breed palet aan klankkleuren.

De leden van VIJF! hebben een grote passie voor kamermuziek en spelen dan ook al jaren samen in diverse ensembles. Daarnaast zijn ze ook actief in verschillende orkesten. Zij maken allen deel uit van Het Zeeuws Orkest en bezetten hierbij prominente plaatsen. In de tuin van het museum kunt u onder de hoge bomen (bij slecht weer binnen) heerlijk wegdromen op Franse impressionistische klanken tot aan passievolle Spaanse, Italiaanse en Zuid-Amerikaans muziek.

Bezetting: Anne-Marie van Mierlo: hobo, althobo, hobo d’amore, Saskia Onstwedder- List: dwarsfluit, Lieselot Toorop: fagot, Anne-Marie van de Grint: viool, Renske de Leuw: harp.

 

MOBIEL OP DE BOEKENMARKT

tussen 12.30 en 15.30 uur

Debutantenkoets

SIGNORI E SIGNOREEEEEE! Kom stemmen, welke omslag wint de Designprijs? U hoort de koets voor de debutanten vanuit de verte aankomen. Tijdens deze tocht ziet u alvast de omslagen van de drie genomineerde boeken. Stem op de mooiste en maak kans op het boek Sybold van Ravesteyn geschreven door Kees Rouw. De vormgever van de winnende omslag krijgt een prijs die past binnen het thema design.

Alvast nieuwsgierig? In de Bibliotheek is de prijs te bezichtigen. In het Dordrechts Museum vindt vanaf 16.30 uur, tijdens de bekendmaking van de ANV Debutantenprijs 2017, de uitreiking plaats van de designprijs. 

Natuurlijk gaat deze stoet gepaard met muzikale klanken. Niets past beter bij een Italiaanse tuk-tuk dan Canti Vaganti, vrolijk huppelend als voorbode voor de koets.

Kateleine van der Maas: fluit, zang, spel. Bruno Gullo: accordeon, zang, spel.

 

kunstrondje dordt
gemeentedordrdrecht
voorstraat noord